Gasprijzen vergelijken? Goed idee, maar je oog valt snel op lucratieve promoties. Nieuwe leveranciers en bemiddelaars bieden ogenschijnlijk interessante aanbiedingen. Maar zijn ze dat ook? En bespaar je werkelijk zoveel? We zetten graag enkele scenario’s op een rij.
Vlak na een daling van de propaanprijs vergelijken aanbieders oude met nieuwe gasprijzen. Elke nieuwe aanbieding met het voorgeschotelde besparingspercentage lijkt dan interessant. Maar uiteindelijk gaat het deels om een algemene prijsdaling die de klant sowieso krijgt.
Er zijn leveranciers die één jaar lang een vaste propaanprijs aanbieden, in combinatie met bijvoorbeeld een drie- of vijfjarige overeenkomst. Dat lijkt voordelig, maar veel hangt af van het instapmoment en je nieuwe gasprijs na dat eerste jaar. Kortom, denk op langere termijn.
Scherpe propaanaanbieding gespot? Lees de kleine lettertjes en vraag door. Waarop is de korting gebaseerd? Het zou best kunnen dat de aanbieding het gevolg is van een algemene prijsdaling.
Een ander scenario is dat men je eerst een scherp aanbod met korting op de basis gasprjis doet zodat je tekent, maar dat je korting daarna daalt. Een beetje minder korting in het begin van de contractduur, daarna veel minder voor langere tijd, vervolgens weer een klein beetje minder. En tegen het einde van je contract krijg je waarschijnlijk weer een fikse korting om je te doen bijtekenen.
Wij verlagen onze propaangasprijs na een prijsdaling. Volg onze prijswijzigingen online en/of controleer jouw eigen prijs op elk moment.
Het Centraal Orgaan Voorraadvorming Aardolieproducten (COVA) beheert in opdracht van de Minister van Economische Zaken strategische olievoorraden voor Nederland. Om de kosten te dekken rekent de Rijksoverheid een COVA-toeslag, ook wel Voorraadheffing aan. Sommige leveranciers vermelden hun prijzen exclusief deze toeslag. Voorgenoemde voorbeeld komt ook voor betreffende de wettelijk voorgeschreven accijns op propaangas.
Onze prijzen zijn altijd inclusief deze wettelijke afdrachten.
Ter info: klik hier voor meer informatie over de actuele accijns- en voorraadheffingstarieven.
De internetbemiddelaar was een tijdlang alomtegenwoordig op het internet. Websites vol lachende mensen, enthousiaste getuigenissen en verleidelijke beloftes: ‘Maak je geen zorgen, de internetbemiddelaar onderhandelt het laagste tarief voor je. Helemaal gratis.’
Alleen … niemand werkt gratis. Hoe zit dat dan precies?